Kleding op maat laten maken en herstellen


Bij mij kan je ook terecht voor het op maat laten maken van een gekocht kledingstuk of voor het herstellen van een kapot favoriet item.

Van het inkorten van een spijkerbroek tot het vermaken van een trouwjurk.

Hieronder vind je een beknopte prijslijst. Lees eerst nog even een uitleg over mijn speciale werkwijze.

Omdat ik geen winkel met openingstijden heb, wil ik het graag voor iedereen zo eenvoudig mogelijk maken om iets bij me in te leveren. Daarom mijn verzoek: wil je het kledingstuk, indien mogelijk, zelf afspelden? Lever het kledingstuk in, in een tasje met daarin een briefje met je naam en (liefst mobiele) telefoonnummer en wat je wil dat ik aan het kledingstuk mag veranderen. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken maar kan het zo afgeven of wanneer er niemand aanwezig is de tas aan de deur hangen. Een berichtje dat er iets gebracht wordt is natuurlijk altijd OK! 06-23868336 of helenaboomsma@gmail.com

Bij kledingstukken waar een rits o.i.d. vervangen moet worden wil ik graag de rits (of andere onderdeel) erbij aangeleverd krijgen. Deze zijn op de markt, bij stoffen- of fourniturenzaken of online te koop.

Zodra het klaar is stuur ik je een berichtje en spreken we af wanneer je het op kan komen halen. Het streven is binnen een week.

Betalen liefst contant of via Tikkie, ik heb geen pinapparaat.

De prijslijst is een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden. Wanneer het gewenst is dat ikzelf het kledingstuk bij jou afspeld, reken ik daar € 5,00 extra voor.

Voor het vermaken van bruids-, gala- of avondjurken bereken ik een speciaal tarief. De werkzaamheden die hier aan gedaan moeten worden vergen de nodige uurtjes werk. Deze wil ik ook graag zelf afspelden om fouten te voorkomen. Voordat ik het kledingstuk vermaak komen we een prijs overeen en spreken we duidelijk af wanneer het klaar is en het opgehaald kan worden en eventueel nog een keer gepast kan worden zodat alles naar wens is.


Prijslijst:

Inkorten spijkerbroek met behoud van originele zoom € 10,-

Inkorten broek met eenvoudige zoom (doorgestikt) € 10,- *

Inkorten pantalon met blindzoom en stootband € 15,- *

Inkorten pantalon met blindzoom € 10,- *

Inkorten shirt, blouse, eenvoudige jurk, hemd € 10,- *

Inkorten mouwen € 10,- *

Innemen taille middenachter broek of rok € 12,50

Innemen taille op meerder plaatsen € 15,- *

Zijnaden innemen vanaf € 10,- *

Vervangen rits in jas (rits zelf aanleveren) € 25,-

Vervangen rits in broek (rits zelf aanleveren) € 10,-

Vervangen rits in jurk, vest o.i.d.(rits zelf aanleveren) € 20,-

* Wanneer er bij een verwerking extra elementen veranderd moeten worden, zoals splitjes, omslagen, ritsjes, knopen etc., kan de prijs nog enigszins aangepast worden, afhankelijk van het meerwerk. Dit overleg ik van te voren.