Naailessen

Wil je leren naaien van een professional op een ongedwongen en gezellige manier? Kom dan ook naar de naailessen bij atelier Tierlantijn! In een groepje van maximaal 5 mensen leer ik je graag alle kneepjes van het naaivak.

Door mijn jarenlange ervaring op vele gebieden van het kleding maken heb ik mijn werkwijze overgenomen uit de confectieindustrie. Daar werkt men immers liefst zo efficent mogelijk. Patronen krijgen hier bijvoorbeeld meer aandacht en het ouderwetse "lussen en doorslaan" mag je vergeten.

Ik kan je in een paar lessen een eenvoudig kledingstuk leren maken met de naai- of lockmachine. En daarna ben je niet snel uitgeleerd! Kragen, splitjes, allerlei soorten zakken, een manchet met splitje, piping, gulp, gepaspoilleerde zakken, tailleband, beleggen, verschillende ritsen, kortom te veel om op te noemen..

Op dit moment ben ik in voorbereiding om een technische dag te organiseren. De lastigere onderdelen, stuk voor stuk uitgelegd met voorbeelden en eenvoudige beschrijvingen. Later hierover meer.

Hoe de gewone naailessen in zijn werk gaan:

Je kan middels een online agenda zelf inplannen wanneer je wilt komen. (Ook de gratis proefles graag zo aanmelden). Inplannen mag wekelijks, maar dat hoeft dus niet! Zo bepaal je zelf je tempo en wisselt de samenstelling van de groep ook steeds.

Klik hier voor de online agenda. ( Supersaas opent in een nieuw venster)

Hier is een grote voorraad knipmode patroonbladen die je mag gebruiken maar je mag natuurlijk ook zelf iets uitzoeken uit een ander blad. Patroonpapier heb ik te koop, net als nog wat andere veel gebruikte patroonteken- en naaispullen.

Je kan gebruik maken van de naai- en verschillende lockmachinemachines die ik heb staan, maar de voorkeur heeft om je eigen machine te gebruiken. Zodat je die goed leert kennen.

Kosten: € 12,50 per losse les of 10 lessen voor € 112,50. ( = 10% korting op het lesgeld)

Koffie en thee is inbegrepen. Een les duurt 2 uur en 15 minuten.

De lessen zijn op maandag en vrijdag 's ochtends van 9:30 tot 11:45.

Een les gaat alleen door bij 2 of meer betalende deelnemers. Een proefles telt dus niet mee.

Mocht je nog meer informatie willen, mail me gerust: helenaboomsma@gamil.com